Богаташи и самодейци

Вчера (16.05.2012) в града ни се проведе Балканът пее и разказва, който идва в Елена веднъж на 6 години. Интересното е, че тази година заедно с него се проведе и „Уикенд на лова и отмората в Еленския балкан“ организиран от ротари клуб.
Фолклорният фестивал за разлика от друг път не се проведе в центъра на града, а беше изтикан на стадиона, защото долният площад трябваше да бъде освободен за изявите на богаташите. Естествено е в една такава битка за внимание да загуби по-слабият и това се оказаха самодейците от 6 града, за сметка на ротарианците, които дойдоха да си показват скъпите ловни принадлежности.
Дали това ротарианско перчене не можеше да бъде направено друга седмица? Със сигурност да! А защо беше направено точно на тази дата? Вероятно да се подчертае важността на богаташите и да се принизи дългогодишният фолклорен фестивал до третостепенно съпътстващо събитие!
Кофти работа бих казала аз. Но така е когато еленчани избраха кмет, който ближе задниците на богаташите. Нали същите тези богаташи платиха за да е той на този пост…
На следващите избори мислете кого ще изберете!!!

Advertisements

10 Коментари so far »

 1. 1

  Izbiratel said,

  Слидващщте избори ще гласуваме за бившите управници, коита два мандата пропиха парити за болницата и много европроекти и допуснаха Елена да се руши !!

 2. 2

  glezana said,

  Ротарианци!!!Шегуваш ли се?Я ги питай спазват ли етичния кодекс?И как експлоатират работниците си?Те са от сбърканата представа за забогатели българи по ЧЕСТЕН начин!Ще гледам с удоволствие,как бъдещите им разглезени наследници разпиляват всичко откраднато от тях!

 3. 3

  Дядо Йоцо said,

  Хеее….
  Ти изплува отнякъде. И то пак за да оплюваш.
  Трябва да ти се признае, че имаш дарба.
  Така събитията могат да бъдат интерпретирани само от много „положително настроен“ човек.
  Кураж! Осем месеца минаха. Остават само още 40.
  Не е много. Аз чаках 96.

 4. 4

  Raicho said,

  Хи, хи. Леле каква злобна тъпотия си написала. Всеки път се каня да спра да пиша…ама? Всичко се прави за хората, ама за истинските хора. На тебе и на портата да ти свирят махана ще намериш. В Сашовия пазар ли да беше Балканът пее и разказва или в задушното читалище? Що си мислиш, че две маси са изместили празника на самодейците. Нали другите еленчани бяха на ловното стрелбище цял ден. Боже какви нещастници останаха в този град.Пфуу

 5. 5

  бай чардафон said,

  Мило ми Ели, то хубаво да бъде критичен човек, ама мисля, че тоя път грешиш и то много.
  Не виждам защо делиш двете изяви на „богаташи и самодейци“ след като и двете се проведоха на открито и бяха достъпни за абсолютно всички. Аз присъствах и на двете мероприятия и по мое мнение решението за местата на провеждане бяха много точно подбрани, като се има предвид броя и на публиката, и на участниците. Затова организаторите дори заслужават поздравления.
  Колкото до това защо Теодоси свири в същия ден с фестивала – нали се сещаш, що за име е Теодоси Спасов? Не може да очакваш, да бъде свободен винаги когато на Елена и скимне да го покани за концерт… Така че това оправдава датата. И отново поздравления към организаторите, за усилията. Аз лично ще се радвам да виждам и други изпълнители от този ранг в нашия град, без значение кой ги кани, по какъв повод и т.н. Освен това кметът подметна нещо, което на мен ми се стори като намерение за още подобни изяви… Ще поживеем, ще видим. Аз съм За.
  Така, че мило ми Ели, имай малко мярка в критиките си…
  От друга страна ми е любопитно какво мислят еленчани за разкопаните улици из града…

 6. 6

  някой от елена said,

  По времето на комунизма фестивала пак се провеждаше на стадиона.

 7. 7

  Дядо Йоцо said,

  Даже там започна.

 8. 8

  Голяма злоба и завист цари в Елена ! Кага ще се излекува този рак в обществото ?

 9. 9

  Бай Чардафон said,

  пък моя коментар странно защо не се появи тук… явно не съм достоен… :(((

 10. 10

  Гого said,

  Като стана въпрос за „на следващите избори мислете … “ . ето какво се получи, след като на последните избори бе затворено кранчето на една от фирмите на предишното управление:
  (в. Борба)
  ДАНЪЧНИТЕ ВЕЧЕ РАЗПРОДАВАТ И ХОТЕЛИ ЗАРАДИ ДЪЛГОВЕ. За 586 хил. лв. поради просрочени борчове НАП пусна на търг разположения точно в центъра на Елена доскоро проспериращ хотел „Централ”, заедно с кафене към него, басейн със спа център и две дворни места. Триетажният хотел има лятна градина, която също ще послужи за обезпечаване на вземанията на приходната агенция. Доскоро Еленският регион се смяташе за меката на туризма, а хотелите и къщите за гости никнеха едни след други. Заради свръхпредлагането обаче посетителският поток е намалял, а повечето собственици нямат възможност да си обслужват кредитите и задълженията за налози. ….

  Впрочем част от дворното място беше на читалището.
  Като сведущ/а по много въпроси и радетел на истината, защо не разнищиш и този въпрос????


Comment RSS

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: