За Гео Дундаров и Еленския балкан…

Не знам дали знаете кой е Гео Дундаров, но това име е станало нарицателно в Елена. А всъщност кой е този човек?

Гео Дундаров е подписал съмнителен договор с едно от лесничействата за организиране на ловен туризъм и съответно му е отдадена част от гората в балкана за ползване. Какво обаче направи този човек???…

На отдената му гора той забрани всякакъв достъп на хора. На тази територия има няколко села, махали и доста ниви. Гео Дундаров постави бариери на пътищата водещи към съответните населени места и постави охрана. Оказа се, че хората не могат да стигнат до собствените си къщи, защото са гонени и заплашвани с бой. Всъщност няколко човека бяха пребити. Имаше случай на подпалена къща, принудително продаване на имоти и тяхното незаконно изземване. Хората на Дундаров засяха доста ниви с фураж и ги оставиха без до го пазят и без да прибират реколтата. В резултат на това дивечът се премести от съседните райони в неговия. А там ме забранен достъпът на ловните дружинки. Незаконно бяха построени множество сгради във вододайната зона на язовир Йовковци.

В крайна сметка Гео Дундаров се оказа нещо като цар в собствена държава в Еленския балкан, която е пълна с дивеч. Оказа се, че известни политици и магистрати редовно са му гости и бракониерстват дивеч в огромни количества. Оказа се, че той може да си прави, каквото си пожелае и никой не може да го спре.

Изведнъж обаче започва да се вдига шум покрай цялата длавера. Бяха зададени няколко въпроса относно договорите за ползване на Дундаров в Народното събрание, медиите се заинтересуваха и започнаха обикалят около Елена. Направиха се доста репортажи и дори един филм. Всичко това задвижи съдебната система във Велико Търново и срещу Дундаров беше заведено дело, на което той не можеше да присъства понеже изведнъж се оказа тежко болен в болницата. Беше издадено нареждане от съда да бъдат премахнати всички бариери по пътищата поставени от хората на Дундаров и да се възстанови безпрепятствения достъп на гражданите до въпросните гори, села, махали и ниви. Вярно е, че бариерите бяха премахнати, но пазачите с дебели вратове не изчезнаха и все още никой не смее да стъпи във въпросния регион. Политиците и магистратите продължават да пият и бракониерстват всяка събота и неделя. Кмета на общината Сашо Топалов по време на медийни шум даде една камара интервюта и изговори хиляди гръмки фрази. Обаче се оказа, че първа дружка с Дундаров и редовно е на запиване при него.

Общо взето всички знаят на престъпленията, но никой не прави нищо. Има една стара поговорка, която гласи „Кучетата си лаят, а керванът си върви”. В Елена е същото. От време на време някой политик се сеща, че може да яхне вълната на медийното известност и започва да задава разни въпроси и да прави изказвания, но не след дълго се оказва чест гост на Дундаров, или някой му запушва устата, или му дават толкова пари, че той сам престава да говори.

Това е положението в прословутият Еленски балкан!!!…

9 коментара so far »

  1. 1

    nelina said,

    qka istoriika

  2. 2

    безмълвен said,

    Най-много шум вдигнаха ловците(еленските) ,зашото вече на може да бракониерстват без наказано из балкана , целогодишно( понеже в Елена лова не е спорт,а начин да си направят ловците зимнина и да избиват безмилостно животни през цялата година)

  3. 3

    Митко said,

    безмълвен ,не знам дали си ловец, но ако си такъв, кажи колко буркана зимнина си направил от добитото месо, ако не си, попитай някой обикновен ловец, дали от това се изхранва. Тия, които бракониерстват без наказано из балкана , не са еленските ловци. Що не попиташ кмета колко прасенца е убил след 31 януари. Той не е присъствал на протеста, обяснимо защо. Тия, които избиват безмилостно животни през цялата година не са редовите и обикновени ловци. Помисли защо. И не обвинявай под един знаменател.

  4. 4

    kol4o said,

    Аз не съм ловец, но обичам да ходя за гъби. Вече просто не можеш да идеш в Балкана без да видиш зловещите му табели или мутрите, които се правят на каубои. Има територията като бащиния – от Костел до Шишковци. И най-ехидно се кефи на нас и на държавицата ни, защото, ако ние бяхме качествени и ако държавата ни беше качествена, той още щеше да е едно обикновено ченге от ДС.

  5. 5

    Mitko said,

    Незнам за гъби незнам за ловджии, баба ми има 28дка гори там който са завзети от въпросния …. и не може да се стъпи там, дела съдилища, жалби никой не ти обрища внимание, сички ги е страх и ебаси държавата ..да ти легнат у кревата и ти да не можеш да го ползваш… какво трябва да се прави с такива мутренца щом скапаната сържава не се захваща ние ли да го правим да си вземем и ние пушки и автомати и да ходим да се гърмим ако скочат всики на който им е взел имоти до колкото знам над 70кв км земи, какво ще стане война ли да правим, да се трепем ли ….

  6. 6

    Анонимен said,

    Хора какво ще ви кажа аз въпросният господин има 3 оранжерии в една от който работя аз не за дълго…. та там цари някакъв пълен страх водим се на заплати 354 лв а вземаме смешните 250-70 лв за тези които незнаят в оранжерия се работи при много високи температури и е много трудоемко + това се работи и събота и неделя ….. и друго Чисти разстения с Чиста биография ХА ХА ще кажа аз

    • 7

      някой от Елена said,

      Уважаеми анонимен,

      мисля, че и 250лв. са Ви много, с този правопис….
      А ако не знаете, вие също имате удръжки за осигуровки от заплатата си, така че няма начин да получавате цялата сума – ако не сте чували има нетен и брутен доход.
      Не подлагам на съмнение фактът, че работата в оранжерия е трудна и условията са лоши, но ако не Ви устройва, можете спокойно да си стоите вкъщи. При тези нива на безработица, мисля, че г-н Дундаров лесно ще Ви намери заместник. И колкото и да е жалко, работодателят определя правилата, така е във времена на криза….

  7. 8

    неволя said,

    СТИГА ГЛУПОСТИ,ГЕО ДУНДАРОВ ИМА ЗАЩОТО РАБОТИ СЪС СУВОТО СИ ВЕЩЕСТВО….СЛЕД КАТО ВЛАГА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ,НОРМАЛНО Е ДА ГИ БРАНИ,НАЛИ?

  8. 9

    Капаните на гео said,

    Mnogo kapani e naslagal toia pich iz balkana pone 50-60 lovi divecha i go puska v zagradenoto.


Comment RSS

Вашият коментар